Innovatie T2 Limburg- II
Wie?
Deze oproep is specifiek gericht tot het partnerschap VDAB, Stad Genk en Syntra Limburg.
Wat?
De oproep richt zich op een voorbereidende fase in de oprichting en invulling van de T2 campus te Genk. Dit project focust op opleiden en doelgericht innoveren als stimulans voor sterker ondernemerschap en duurzame tewerkstelling.
De einddoelstelling is om een model te creëren waarbij de klant naar één centraal opleidingspunt, de T2-campus, kan gaan om zich te vormen tot een waardevol profiel op de arbeidsmarkt of als ondernemer. Daar kan hij op zelfstandige en flexibele wijze een persoonlijk leertraject samenstellen met keuze uit een innovatief aanbod. De klant zal bij dit beslissingsproces de nodige coaching krijgen alsook binnen het verdere verloop van zijn traject.
Om deze doelstelling te kunnen verwezenlijken werden in januari 2017 3 take-offs gelanceerd. In het eerste loopjaar van het project werd duidelijk dat men met de 3 Take-Offs op het juiste spoor zit, maar dat het project verbreding en verdieping nodig heeft om de resultaten van het project nog te optimaliseren. Kort samengevat: voor take-off 1 zijn er méér business-prioriteiten nodig dan vooropgesteld, voor take-off 2 en 3 dienen techshop, broeikas en belevingsruimte niet alleen conceptueel uitgewerkt te worden, maar ook gepilot. Tenslotte dient men een intense kruisbestuiving te bereiken tussen de 3 Take-Offs om alle TechTalenten optimaal te laten groeien en groot te maken.
Acties?
Het gaat om voorbereidende en experimentele activiteiten die moeten leiden tot een doorstart naar de concrete invulling en operationalisering van de opleidingen op de T2 campus. Meer concreet gaat het om een kernproject dat de omgeving moet creëren die de uitwerking van de take-offs faciliteert. Take-off 1 richt zich op toekomstgerichte opleidingen, take-off 2 focust zich op het leertraject terwijl take-off 3 tenslotte het ondernemerschapspotentieel wil aanwakkeren.
Budget?
Het totale oproepbudget bedraagt 2.071.674 euro voor de volledige looptijd van het project. Hiervan is een subsidiëring van 1.035.837 euro ESF middelen voorzien. Deze subsidiëring uit het Europees Sociaal Fonds stemt overeen met maximaal 50% van de middelen. De minimaal resterende 50% dient als cofinanciering te worden gerapporteerd door het partnerschap.
Hoe?
De promotor dient een projectvoorstel in via de online ESF-applicatie. Een projectvoorstel opmaken bestaat uit het beantwoorden van inhoudelijke vragen en het opmaken van een begroting.
Wanneer?
De oproep wordt opengesteld op 01/03/2018 en staat open tot en met 31/03/2018. Uiterlijk op 30/04/2018 beslist het ESF over de goedkeuring van het project.
De projecten kunnen van start gaan op 1/05/2018 en kunnen lopen t.e.m. 31/12/2020.